Een aanstekelijke ervaring voor jezelf en je zanggenoten met een klinkend resultaat.

Spelenderwijs en snel leren hoe je samen een prachtige POPballad of een swingende POPsong zingt. De oefenmethode is gebaseerd op het PK-principe: Plezier = Kwaliteit. Verras jezelf, verras je vrienden en vriendinnen.  Als je je thuis goed voorbereidt, gaat de rest vanzelf. De songcoach/dirigent  wijst de weg door de spannende wereld van het samen zingen.

Het is de bedoeling dat je in de tijd die vooraf gaat aan de groepsrepetities al een steentje bijdraagt aan het groepsresultaat. Dat doe je met behulp van de oefen-CD’s en songteksten.

Luister meteen vanaf het moment dat je de CD hebt gekregen regelmatig naar de opnames die daarop staan en zing met je stempartij mee. Zo leer je die gegarandeerd snel van buiten. Het geheim van het leren van je stempartij zit hem in de herhaling. Af en toe pak je even de tekst erbij en neem je de stempartij nog eens heel nauwkeurig door.

Stapsgewijs:

  • Begin met het spelenderwijs luisteren, thuis of onderweg. Speel de opnames regelmatig af tijdens je dagelijkse bezigheden. Laat de muziek gewoon voorbij komen. Pak als je dat prettig vindt af en toe even de tekst erbij.
  • Ga er even voor zitten. Speel de opname van je stempartijen af. Markeer in de songtekst de woorden/zinnen die door jouw stempartij gezongen worden. Dit is een belangrijk basiswerk.
  • Speel de stempartij vervolgens regelmatig af en probeer de gemarkeerde teksten mee te zingen. Luister eventueel bepaalde moeilijke passages meerdere malen terug en blijf meezingen totdat het goed gaat. In een enkel geval moet je een passage net zo lang herhalen tot je hem precies kunt nazingen. Ook hier zit het hem dus in de herhaling. Neem elke stempartij op deze manier in ieder geval drie keer door.
  • Zing je stempartij op gevoel, los en ontspannen zo vaak mogelijk mee. Verleg het accent af en toe iets meer in de richting van het geconcentreerde zingen, maar verlies het plezier in het zingen nooit uit het oog.
  • Blijf zo meezingen en oefenen tot je je stem en de tekst echt goed van buiten kent.

Veel zangplezier!

PS: We werken voor bepaalde songs ook met Mp3-tjes, die kunnen worden gedownload, samen met de bijbehorende songteksten. Als je problemen hebt met downloaden, kun je een beroep doen op het Digi-team (Peggy Weijers en Anja v.d. Belt).