RockPops – info

RockPops is het eerste Rock- en Popkoor van Winterswijk en omstreken en is gestart in april 2006. Het koor is een activiteit van Boogie Woogie in Winterswijk en wordt gecoacht door Tsei-fou te Kempel. RockPops zingt popmuziek met een accent op rock en met af en toe ook een song uit een musical of een swingende gospelsong. 

Voor iedereen

Iedereen vanaf 16 jaar is welkom. We doen niet aan stemtesten en gebruiken geen notenschrift. We doen niet aan bewegen of koorkleding, maar wel aan enthousiasme en uitstraling. Ons motto: Plezier maakt kwaliteit! RockPops maakt gebruik van Singergy, de zangmethode van Multi Mix Music. Met het Singergy-oefenmateriaal (digitale muziekbestanden en songteksten) bereid je je thuis voor en gaat het samen repeteren heel eenvoudig. Er is direct een klinkend resultaat. Heb je geen pc en/of printer dan wordt er voor jou natuurlijk een oplossing gezocht zodat je toch lekker aan de slag kunt.

Kenmerken van RockPops

Eigenlijk is RockPops geen echt koor, maar een ‘vocal bunch’ (een bende zangers en zangeressen die met veel plezier zingen). RockPops sluit precies aan bij de oorspronkelijke uitgangspunten van Singergy:

  • Plezier maakt kwaliteit.
  • Geen notenschrift maar digitale muziekbestanden en teksten.
  • Zelfwerkzaamheid: Iedereen bereidt zich thuis zo goed mogelijk voor op de groepsrepetities. Kies per song de stemgroep die het beste bij je past en zorg ervoor dat je die op de repetities kent (stempartij, teksten en invallen).
  • Iedereen is welkom. RockPops is een bonte verzameling zangvogels van verschillend pluimage. Vrije Vogels, Huiverende Huismussen, Ruige Rockchicks, Nijvere Nachtegalen, Kakelende Kippen, Stoere Stormvogels, Fleurige Flierefluiters, Pronkende Paradijsvogels en Kwieke Kwikstaartjes zingen eendrachtig het hoogste lied!
  • Geen stemtesten (elk vogeltje zingt zoals het gebekt is), maar wel de ontwikkeling van ‘zangkracht’. Het gaat niet om mooi maar om ‘lekker’ zingen, recht vanuit het hart.
  • Zingen is een teamsport: Je zet je in voor RockPops en creëert zo samen met de andere RockPoppers ‘Singergy’, de krachtige en prachtige energie die ontstaat als mensen samen zingen. Je krijgt elke keer door je inzet voor de groep een veelvoud van die positieve energie terug. Andersom is ook waar: Als je het doet uit eigenbelang, voor je ego of om in de belangstelling te staan, doe je afbreuk aan de Singergy van RockPops en krijg je zelf ook alleen maar negatieve energie terug. Dus ook als je stempartij wat minder interessant is of een song je minder ligt, je inzet blijft 100%. Dat dóe je gewoon voor je teamgenoten!
  • De songcoach geeft alleen aan waar het nodig is. Ook hier geldt de zelfwerkzaamheid: ken je stempartij, teksten en weet waar je moet invallen. Je ontwikkelt vanzelf je ‘innerlijk oor’.
  • Bij rock en pop hoort een flink geluidsvolume. Vocal bunch RockPops gedraagt zich in dat opzicht meer als popgroep dan als koor.
  • We doen niet aan bewegen of speciale koorkleding, maar wel aan spontaan enthousiasme en uitstraling. Bij optredens dragen we wel blauw/witte kleding om wat meer eenheid te creëren. Gewoon eigen kleding, maakt niet uit wat, als het maar in die 2 kleuren is.
  • We praten met elkaar en niet over elkaar.