Op deze pagina treft u Persinformatie aan. De foto kunt u vrij gebruiken mits met naamsvermelding.
www.beeld-en-ontwerp.nl | Fotograaf C.F. de WithPERSBERICHT DECEMBER 2012

BENEFIETCONCERT MEGAKOOR VOOR ZIEKE TIJN

Vocale Popgroep RockPops uit Winterswijk organiseert elk jaar in december een benefietconcert ter afsluiting van het jaar. Het concert wordt op 18 december a.s. gehouden in de Pol, Polstraat 7 in Aalten. Het concert staat in het teken van Tijn, een jongen uit Winterswijk van 9 jaar, die lijdt aan aplastische anemie, ofwel beenmergdepressie. Dit is ongeveer een jaar geleden geconstateerd. Voor Tijn betekent dit dat hij in het afgelopen jaar bijna elke week een bloedtransfusie heeft gehad. Om Tijn te genezen, moet hij een beenmergtransplantatie ondergaan. Hiervoor moet Tijn een aantal weken in quarantaine. In deze tijd mag hij geen bezoek ontvangen, omdat zijn afweersysteem helemaal plat ligt en de kleinste infectie al fataal kan zijn. Als de transplantatie straks achter de rug is, moet Tijn nog enkele weken in het ziekenhuis blijven. De afgelopen tijd is hij veel bij zijn opa en oma in Aalten geweest, want thuis is het, met een broertje en zusje, soms best druk voor Tijn. Bij opa en oma is het rustiger, en kan Tijn heerlijk spelen.

Evelien Veerbeek uit Aalten heeft inmiddels een actie op touw gezet via Facebook. Ze riep iedereen op een kleine donatie te doen, zodat ze voor Tijn een laptop kon kopen. Tijn kan nu in ieder geval in contact blijven met de buitenwereld als hij straks in het ziekenhuis ligt. Hoewel Evelien van diverse kanten geld heeft ontvangen, is dat nog lang niet voldoende om de familie met zijn allen een fijne korte vakantie te bezorgen. RockPops wil daarom samen met de popkoren Enske uit Enschede en Twentzz! uit Hengelo een steentje bijdragen en helpen zodat Evelien dit lieve, dappere mannetje straks de tijd van zijn leven kan bezorgen.

Het programma van de avond is heel gevarieerd. De drie koren geven elk hun eigen bruisende miniconcert en vormen aan het slot een uniek Megakoor van ruim 150 zangers en zangeressen, dat de avond afsluit met een aantal swingende Pop-Kerstsongs, zoals All I want for Christmas van Mariah Carey en een stampende rockversie van Winter wonderland.

De toegang tot het concert is gratis. Bij de entree van de zaal staat een glazen bokaal, waarin iedereen die Tijn een warm hart toedraagt haar of zijn vrije gift kan doen. De drie koren bezorgen u graag een geweldige avond met een hopelijk voor Tijn en zijn familie al even geweldige opbrengst

Foto: Tijn (links) met zijn broertje Jip (rechts)

Informatie
Voor meer informatie / vragen kunt u terecht bij Yvonne van Pelt, telefoon 0543-565050 (kantooruren).
E-mail: yvonne@multimix.nl  – Internet: www.rockpops.nl. Ook te vinden op Twitter via rockpops2006.